Solar Bayisi | Güneş Enerji Sistemleri
0 SEPETİNİZ

Elektrik Enerji Sınıfı Nedir ?

Enerji sınıfı, ev aletlerinizin enerji verimliliğini tanımlayan sınıflandırma sistemidir. Renkli bir ölçek kullanarak, enerji etiketleri evdeki her cihazın enerji verimliliğini gösterir.
Elektrik Enerji Sınıfı Nedir ?

Enerji sınıfı nedir?

Enerji sınıfı, ev aletlerinizin enerji verimliliğini tanımlayan sınıflandırmalardır. Renkli olarak oluşan bir ölçeklendirme ile cihazın enerji verimliliğini gösterir.

Enerji verimlilik sınıfı nasıl okunur ? Nasıl hesaplanır ?

Şu anda, genel ölçekte, enerji verimliliği en yüksek elektrikli cihaz için A+++'dan en fazla tüketime sahip cihaz için D sınıfı olarak görünmektedir. Renk skalası ile enerji sınıfını öğrenmek oldukca kolaydır. Etiket ne kadar koyu yeşile yakın ise enerji verimliliği o kadar yüksektir. 

A+ ve A++ enerji sınıfları arasındaki fark nedir ?

"+" (was) sembolü enerji sınıflandırmada oldukça önemlidir. A+++ sınıfı bir elektrikli cihaz almak A+ sınıfı cihazdan yaklaşık olarak %20 ile %50 arasında daha düşük enerji ile çalışabileceği anlamı taşır. Genel anlamda A+++ enerji sınıfı buzdolabı, bulaşık makinesi ve elektrikli fırın A+ benzer bir modelden %70 daha az enerji tüketimine sahiptir.

Evlerde ne kadar enerji tüketimi olmakta ? Elektrik faturalarında tasarruf etmenin zamanı gelmedi mi ?

Bu hesaplamaları yapmak için sizde aşağıda yer alan talimatları izleyerek bu hesaplamayı yapabilirsiniz;

  • Evinizde kullandığınız elektrikli aletlerinizin enerji sınıflarını liste haline getirin.
  • A+ veya daha düşük sınıfa sahip cihazların yıllık tüketimini kWh olarak yazınız.
  • Kullandığınız elektrikli cihazlarınızın daha yüksek enerji verimliliğe sahip sınıflara kıyasla ne kadar fazla enerji tükettiğini hesaplayın.
  • Hesaplamalarınızla ortaya çıkan watt değerlerini birim elektrik fiyatı ile hesaplayın. (tüketilen kWh x kWh başına elektrik fiyatı)
  • Toplamda oluşan farklar sizin yıllık bazda fazladan tükettiğiniz elektriğe olan ödemenizi gösterecektir.
  • Ayrıca güneş paneli sistemi şebeke bağlantılı (On-grid solar sistemler) ya da şebekesiz (Off-grid sistemler) olarak kullanarak elektrik faturanızı azaltabilir hatta kazança geçebilirsiniz.
ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP