Solar Bayisi | Güneş Enerji Sistemleri
0 SEPETİNİZ

Güneş Paneli Enerjisi Depolama Nasıl Yapılır ?

Güneş panelleri güneşli havalarda sessizce şarj olan gece veya bulutlu günlerde enerjisi boşaltabilen ünitelerdir. Güneş pili depolama ile güneşli dönemde üretilen ve tasarruf edilen enerjiyi cihazlarınızda kullanmaya devam edebilirsiniz.
Güneş Paneli Enerjisi Depolama Nasıl Yapılır ?

Güneş Pili Depolama Nedir?

Güneş panelleri güneşli havalarda sessizce şarj olan gece veya bulutlu günlerde enerjisi boşaltabilen ünitelerdir. Güneş pili depolama, cihazlarınıza güç sağlamak için güneşli dönemde üretilen ve tasarruf edilen enerjiyi kullanmaya devam etmenizi sağlayabilmektedir.

Güneş paneli enerjisinin depolaması, bu enerjinin boşa gitmemesi için paneller tarafından oluşturulan fazla gücün alınmasına yardımcı olabilir; pil daha sonra gece veya bulutlu günlerde evinize güç sağlayabilir. Güneş enerjisi kullanan ortalama bir bina için güneş panellerinin ürettiği enerjinin tamamını gün boyunca kullanması pek olası değildir. Bu örnekte, pil depolama, fazla gücü kullanmanın ve daha sonra perakende elektriğe olan bağımlılığı azaltmak için kullanmanın bir yoludur.

Güneş paneli enerjisi depolama üniteleri kabaca bir bulaşık makinesi boyutundadır ve geriye dönük olarak güneş panelleri takılarak takılabilir. Pil depolama ünitelerinin çalışması için kendi şarj edilebilir pillerine ihtiyacı vardır ve çalışır durumdayken güç seviyeleri izlendiğinde bu, elektrikli cihazlara elektriğin boşaltılmasına yardımcı olur.

Güneş paneli enerjisi Depolamanın Faydaları Nelerdir?

Güneş paneli enerjisi depolamanın birçok faydası vardır ve pazar hızla büyüdükçe, çoğu kişi güneş pillerinin güneş enerjisiyle çalışan evlerin sayısını artırmanın cevabı olduğuna inanıyor. Güneş paneli enerjisi depolamanın avantajlarından bazıları;

1. Fosil yakıtlara bağımlılık

Güneş enerjisi gibi yeşil enerji çözümlerinin kullanılması fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasına yardımcı olur. Fosil yakıtların çevreye çok zararlı olduğu düşünülür ve bu yöntemlere olan ihtiyacın azaltılması, karbon ayak izinizin azalmasına katkıda bulunur. Güneş paneli enerjisi depolamasını kullanarak, atmosfere salınan karbondioksit ve diğer zararlı gazların miktarını azaltıyorsunuz.

2. Gücü istediğiniz zaman kullanın

Güneş paneli enerjisi depolama, yaratılan fazla güneş enerjisi enerjisini tutmanıza olanak tanır, böylece istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Binaların gün boyunca üretilen güneş enerjisinin tamamını kullanma olasılığı düşük olduğundan, depolamaya sahip olmak, insanların fazla enerjiyi kullanmalarına ve geceleri veya güneşin çok olmadığı zamanlarda güç cihazlarına yardımcı olmalarına olanak tanır.

3. Faturalarınızı azaltın

Geleneksel enerji yöntemleri giderek daha pahalı hale geliyor ve fiyatlar her yıl artıyor gibi görünüyor. Bununla mücadele etmek için güneş panelleri ve (Off-grid sistemler) Güneş paneli enerjisi depolama, ana enerji şebekesinden ve enerji tedarikçinizden gelen gücü kullanmaya gerek kalmadan size temiz enerji sağlar. Pillerin enerji faturanızı %35 oranında azalttığı tahmin edilirken, bazı üreticiler bunun %60'a kadar çıkabileceğine inanıyor (verimli güneş panelleri ile birlikte). Evinize ve güç kullanımınıza bağlı olarak geleneksel enerji yöntemlerinin bir unsuruna ihtiyacınız olsa da, enerji faturalarınızda önemli bir düşüş göreceksiniz.

4. Artan esneklik

Güneş paneli enerjisi deposuna sahip olmak, bir enerji rezervine sahip olmanıza yardımcı olur. Bölgenizde güneş enerjisiyle elektrik kesintileri düzenli bir olaysa, binanıza yine de güç sağlayabileceksiniz. Güneş paneli enerjisi depolama ile elektrik kesintisi gibi öngörülemeyen olayların etkilerine karşı daha dayanıklı olacaksınız.

Güneş paneli enerjisi Depolama Maliyeti Ne Kadardır ?

Güneş panellerini takarken, kurulum yapanlar sizi genellikle güneş pili depolama seçeneği sunarlar, bu da bunun tamamen fiyata dahil olduğu anlamına gelebilir. İlk harcama oldukça maliyetlidir ve bu ürünlerin yatırım getirisini dikkate almak önemlidir. Pillerin enerji faturalarınızı %35 oranında azaltması beklenirken, Cw-enerji gibi bazı üreticiler güneş enerjisi kullanarak %50 ve pil sistemi kullanarak %60 oranında enerji faturalarında tasarruf edebileceğinize inanıyor. Bununla birlikte, ünitelerin 15 yıl sürmesi beklendiğinden ve dahili şarj edilebilir pillerin her beş yılda bir değiştirilmesi gerektiğinden, ünitelerin maliyeti tasarrufları ortadan kaldırabilir.
Pillerin maliyetinin geçen yıl %40 civarında düştüğünü ve depolama birimlerindeki şarj edilebilir pillerin fiyatlarının da düşme olasılığının yüksek olduğunu akılda tutmakta fayda var. Güneş pili pazarı büyüdükçe, üreticiler çözümlerini yenilemeye ve ağırlıklı olarak maliyet önemli bir faktör olmak üzere mevcut sorunların bazılarını ele almaya devam ediyor.
Piyasada satılmakta olan Güneş Paneli enerjisi depolama için kullanılan solar akü - batarya markalarından birkaçı Tommatech, Outdo Solar ve LiFePO4'dür.

Güneş Paneli Enerjisi Depolamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir ?

Bu teknoloji Güneş pili sahipleri için büyük bir avantaj olsa da, maliyet engelleyici bir faktör gibi görünebilir ve dikkatle düşünülmesi gereken bir yatırım olmalıdır. Endüstri büyürken, Güneş pili depolama satın almanın zorluklarının, kullanımı kolaylaştırmak ve değerli bir yatırım yapmak için ele alınacağını anlamak önemlidir.

Binanıza Güneş pili deposu eklemek istiyorsanız, kurulum için profesyonel yardım almanız akıllıca olacaktır. Diğer bir husus, Güneş pili depolamanın iki şekilde ortaya çıkmasıdır; AC bağlantılı ve DC bağlantılı. Geriye dönük montaj için, AC bağlantılı genellikle daha kolaydır, ancak yatırım yapmadan önce profesyonel bir görüş faydalı olabilir.

Güneş pili deposunu seçmenin en tehlikeli yönü, doğru voltaj özelliklerine sahip olduğundan emin olmaktır, yanlış boyuttaki pil potansiyel olarak zararlı bir duruma neden olabilir ve iyice araştırılmalıdır.
Bununla birlikte, fosil yakıtlara olan bağımlılığınızı azaltmak için Güneş pili depolaması, evinizin veya ofisinizin güneş enerjisinin tüm potansiyelinden yararlanmasına ve binanızın yarattığı enerjiden maksimum düzeyde yararlanmasına gerçekten yardımcı olabilir.

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP