Solar Bayisi | Güneş Enerji Sistemleri
0 SEPETİNİZ

Güneş Paneli Nedir ? Nasıl Çalışmaktadır ?

Güneş paneli güneşten gelen güneş ışınlarını elektriğe çeviren ürünlerdir.
Güneş Paneli Nedir ? Nasıl Çalışmaktadır ?

Güneş Paneli Nedir ?

Güneş paneli güneşten gelen güneş ışınlarını elektriğe çeviren ürünlerdir. Tükenebilir enerji kaynaklarından sürdürülebilir enerji kaynaklarına doğru geçiş durumunda olan enerji piyasası, güneşin enerjisi ile bu süreci hızlandırmıştır. Fosil yakıtların çevreyi kirletmesi ve tükenebilir durumda oluşu bizi alternatif enerji kaynak ihyaçlarına yöneltmektedir. Güneş panelleri bu süreçteki en iyi çözümlerden biridir. Çünkü güneş enerjisi hem çevreci hemde süreklidir. Güneşin enerjisi dünyada kullandığımız enerji miktarının yaklaşık 10.000 katıdır. Günlük kullandığımız elektrikli cihazların, kullandığımız otomobilimizin, sokaktaki aydınlatmanın, trafikteki ışık ve levhaların kullandığı elektrik, sanayi alanında ihtiyaç duyulan enerjinin oluşumunda güneşin enerjisi bizim için çözüm olacaktır.

Güneş Paneli Yapısı Nasıldır ?

Yaygın olarak kullanılan güneş panellerini; elektriksel olarak seri veya paralel olarak bağlanan cam, eva, hücreler, ribbon, eva, backsheet, bağlantı kutusu, alüminyum çerçeve, çift taraflı bant ile korunaklı bir yapıdan oluşmaktadır.

Güneş paneli yapısı

Güneş Paneli Nasıl Çalışır ?

Fotoelektrik etki; ilk olarak Fransız fizikçi Edmund Bequeserl tarafından 1839 yılında bazı malzemelerin ışık etkisinde az miktarda elektrik akımı üretebildiğinin tespiti ile ortaya çıkmıştır. 1905 yılında Albert Eninstein ışık doğası ve fotovoltaik teknolojinin dayandığı fotoelektrik etkiyi tanımladı. Bu çalışma ile fizik dalında Nobel ödülünü kazandı.İlk fotovoltaik modül, Bell Laboratories tarafından yapıldı. Güneş pili olarak piyasaya sürülen ürün pahalı olmasından dolayı yaygın kullanılamadı. 1960 yıllarında uzak araçlarında kullanılmaya başlandı. Zamanla maliyetler düşmeye başlayınca alternatif enerji olarak yaygınlaştı.

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP