Solar Bayisi | Güneş Enerji Sistemleri
0 SEPETİNİZ

Güneş Panellerinin Ömrü Ne Kadardır ?

Bir güneş panelinin üretken ömrü için endüstri standardı 25-30 yıldır. Bu süre sonrasında performansında önemli miktarda düşüş meydana gelecektir. Endüstri tahminlerini ve bozulma oranlarını anlamak da önemlidir.
Güneş Panellerinin Ömrü Ne Kadardır ?

Güneş panelleri ne kadar dayanıklıdır ?

Bir güneş panelinin üretken ömrü için endüstri standardı 25-30 yıldır. Bu süre sonrasında performansında önemli miktarda düşüş meydana gelecektir. Endüstri tahminlerini ve bozulma oranlarını anlamak da önemlidir.

Bir güneş panelinin ömrü ne kadardır ?

Genel bir kural olarak, güneş panellerinin ortalama ömrü yaklaşık 25-30 yıldır. Ancak bu, 25 yıl sonra elektrik üretimini durdurdukları anlamına gelmiyor. Enerji üretiminin önemli miktarda düştüğü anlamına gelmekte. Ancak ömürleri çok daha uzun olacaktır. Güneş panelleri, rüzgar, kar veya diğer herhangi bir dış faktör tarafından fiziksel olarak hasar görmedikleri sürece, onlarca yıl çalışmaya devam edecek. Bunun temel nedeni, güneş panellerinin hareketli parçalarının olmamasıdır. Nadiren içeriden kırılırlar veya sert hava koşulları gibi dış güçler tarafından hasar görürler.

Zaman içinde güneş paneli verimliliği: panel bozulma oranı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL) tarafından 2012 yılında yapılan bir araştırma , güneş paneli üretiminin her yıl ortalama yüzde 0,8 düştüğünü buldu. Bu düşüş hızına güneş paneli bozulma hızı denir . Bu düşüş oranı metriği, satın aldığınız panel markasına bağlı olarak değişse de, Cw-enerji gibi üretici firmalar düşük bozulma oranları sunmaktadır. Güneş paneli teknolojisi yıllar geçtikçe daha iyi hale geldikçe güneş paneli bozulma oranları sürekli olarak artmaktadır ve endüstri genelinde %1'in altındaki bozulma oranları yaygındır. Bu 2012 çalışmasının gerçekleştirilmesinden bu yana geçen yıllarda, daha verimli teknolojiler geliştirildi ve birçok yeni panel, enerji üretiminde (veya daha iyisi!) yıllık yalnızca yüzde 0,5'lik bir düşüşe sahip.

Panel bozulma oranı tam olarak ne anlama geliyor ?

Yukarıdaki örnek için, %0,8'lik bir bozulma oranı, ikinci yılda panellerinizin orijinal çıktılarının yüzde 99,2'sinde çalışacağı anlamına gelir; 25 yıllık "kullanışlı ömürlerinin" sonunda, hala %82,5'te çalışıyor olacaklar. %0,5'lik bir bozulma oranına sahip biraz daha dayanıklı bir panel, muhtemelen ilk olduğu zamankinin yaklaşık %87,5'i kadar elektrik üretecektir. Kurulmuş. Belirli sayıda yıl sonra güneş panellerinizin öngörülen çıktısını belirlemek için, bozulma oranını ilgilendiğiniz yıl sayısıyla çarpabilir ve bu sayıyı %100'den çıkarabilirsiniz. Güneş panelleri ayrıca , güneş panelinizin ömrünün ne kadar uzun olmasını bekleyebileceğiniz konusunda size bir fikir verebilecek birkaç farklı garantiyle birlikte gelir. Üreticiler, hem üretim kusurlarına karşı belgelendirmek için bir ekipman garantisi hem de panellerinizin belirli bir miktarda elektrik üreteceğini garanti etmek için bir performans garantisi sunacaktır.

Tipik olarak 25 yıl süren güneş panelinizin performans garantisi, güneş paneli sisteminizden zaman içinde ne kadar elektrik bekleyeceğiniz konusunda size daha iyi bir fikir verebilir. Güneş panellerinizin karbon ayak izi konusunda da endişelenmenize gerek yok. Bir güneş panelinin 25 ila 30 yıllık ömrü, “ enerji geri ödeme süresinden ” veya EPBT'den önemli ölçüde daha uzundur. EPBT, bir güneş panelinin, ilk etapta onu üretmek için kullanılan enerjiyi “geri ödemeye” yetecek kadar temiz elektrik üretmesi için geçen süredir. Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nın 2010 yılındaki bir analizi, bir güneş panelinin EPBT'sinin sadece altı ay olduğunu buldu - bu sayı panel üretimi daha verimli hale geldikçe son altı yılda kesinlikle düştü.

Güneş panellerinizin ömrünü nasıl uzatabilirsiniz ?

Genel olarak, güneş panelleri son derece dayanıklıdır. Çoğu üretici, panellerini yüksek rüzgarlara ve yoğun kar yüklerine dayanabileceklerini doğrulamak için test eder ve birçok güneş paneli, düşen doluya dayanabileceklerinden emin olmak için özel olarak test edilir. Ek olarak, güneş enerjisi sistemleri genellikle hareketli parçalara sahip değildir ve çok az bakım gerektirirler veya hiç bakım gerektirmezler. Güneş panellerinizi uzun süre çalışır durumda tutmanın en iyi yolu, sağlam müşteri hizmeti sunan saygın bir kurulumcu ile çalışmaktır. Sağlam garantilere sahip güneş panelleri satın almak da önemlidir - birçok panel üreticisi, panelleri için kusurları ve çevresel zararları kapsayan 10 ila 12 yıllık ekipman garantilerinin yanı sıra panellerinizin yukarıda üretileceğini garanti eden genellikle yaklaşık 25 yıl süren üretim garantileri sunar. Eviniz için belirli bir miktarda enerji. Bununla birlikte, güneş paneli sisteminizin bakımını iyi tutmak, her yıl daha düşük bir bozulma oranına yol açabilir ve daha uzun panel performansı vaat edebilir.

Güneş panellerinizin daha uzun ömürlü olması için yapabileceğiniz birkaç işlem:

Panellerinizi düzenli olarak kuran firma veya servis sağlayıcınız tarafından kontrol ettirin Güneş panellerinizin uzun ömürlü olmasını sağlamanın en iyi yolu, kurulumcunuzun veya işletme ve bakım sağlayıcınızın güneş enerjisi sisteminizi düzenli olarak incelemesini sağlamaktır. Düzenli bir inceleme, gevşek raflar, açıkta kalan teller ve diğer endişe verici alanlar gibi potansiyel sorunları ortaya çıkarabilir. Panellerinizi kendiniz yapmak yerine profesyonel bir kontrolden geçirmeniz önemlidir, çünkü çatınızdaki panelleri çizmeniz veya başka bir şekilde hasar almanız durumunda panel garantinizi geçersiz kılabilirsiniz.

Güneş panellerinizin muayenesi, güneş enerjisi kurulumuna dahil olan diğer ekipmanların, yani güneş inverterleriniz ve tavan raf sisteminizin muayenesini de içerebilir. Bir PV kurulumu için tipik bir merkezi invertör 10 ila 15 yıl sürecek ve bu nedenle güneş panellerinizin ömrü boyunca bir noktada değiştirilmesi gerekecektir. Ancak, mikro invertörler merkezi invertörlere yeni ve popüler bir alternatiftir ve genellikle güneş paneli muadilleriyle aynı ömrü sunar – 25 yıl. Raflara gelince, panellerinizin çatınıza güvenli bir şekilde monte edildiğinden emin olmak her zaman çok önemlidir, böylece gevşemezler ve hareket etmezler veya tamamen düşmezler. Panellerinizi enkaz ve diğer zararlı malzemelerden uzak tutun Güneş panellerinizi ilk kez kurduğunuzda, kurulumcunuz panellerinize gölge düşürebilecek veya dal bırakabilecek büyük ağaçların olmadığından emin olacaktır. Güneş panellerinize fiziksel zarar vermediğiniz sürece, uzun yıllar boyunca, muhtemelen tipik güneş panellerinin 25 ila 30 yıllık "ömrünün" çok ötesinde enerji üretmeye devam edeceklerdir.

Güneş enerjisi ekipmanı üreticilerini kapsamlı bir şekilde araştırarak ve istediğiniz ürünleri sunan güneş enerjisi üreticileri ile çalışarak, güneş paneli sisteminizin mümkün olduğunca sürdürülebilir olmasını sağlayabilirsiniz. Sürdürülebilir ürünler, kolay finansman seçenekleri ve evinizin yenilenebilir enerji ihtiyaçları için iyi değerlendirilmiş bir kurulum ve doğru kombinasyonunu bulmak için Solarbayisi.com adresindeki güneş enerjisi fiyatlarını yan yana karşılaştırın . Tüm ürünlerimiz kaliteli ve garanti kapsamındadır, içiniz rahat olabilir.

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP