Solar Bayisi | Güneş Enerji Sistemleri
0 SEPETİNİZ

Tam Sinüs ve Modifiye Sinüs İnverter Nedir ?

Tam sinüs inverter nedir ? Modifiye sinüs inverter nedir ? Hangi cihaz için hangi inverter kullanmalıyım ?
Tam Sinüs ve Modifiye Sinüs İnverter Nedir ?

Saf Sinüs İnverter mi ? Modifiye Sinüs İnverter mi ?

İnverter satın alırken nelere dikkat edilmelidir ?

Solar inverterler , güneş enerjisi sistemlerinin kurulumunda önemli yere sahiptir. İnverterler, güneş panellerinizden üretilen ve pilinizde depolanan gücü DC'den AC gücüne çevirir. Evinizde, kabininizde veya evinizde bulunan yaygın cihazlara dizüstü bilgisayarlardan mikrodalgalara güç sağlamak için bir inverter gereklidir. İnverter satın alırken iki ana tip olduğunu hemen göreceksiniz: modifiye sinüs dalgalı inverterler ve saf sinüs dalgalı inverterler. Bu inverterler arasındaki farkları, neleri çalıştırabileceklerini ve kurulumunuzda kullanmanız için en iyi inverterin ne olabileceğini inceleyelim.

Güneş (solar) inverteri nedir ?

İnverterler, fotovoltaik sistem ile sisteminizden enerji çeken cihazlar arasında geçit görevi görür. Güneş panellerinizden gelen doğru akım (DC) çıkışını, tüm ticari cihazlarda kullanılan standart olan alternatif akıma yani şebeke akımına (AC) dönüştürürler. Güneş enerjisi sistemim için neden bir inverter kullanmalıyım ? Solar inverterler, solar kurulumunuzun önemli bir bileşenidir. Evinizdeki çoğu cihaz şebeke akımı olan alternatif akım (AC) enerjisi kullanır, bu nedenle panelleriniz doğru akım (DC) için üretilen enerjinin dönüştürülmesi gerekir. İnverterler DC'yi AC'ye dönüştürür. Ayrıca voltajı da değiştirirler. Güneş panelleriniz güneş ışığını toplayıp enerjiye dönüştürdükten sonra bu, şarj kontrolörleri ve inverterler aracılığıyla gönderilir. İnverterler bu gücü AC enerjisine dönüştürür. Bu noktada, cihazlarınızı fişe takabilecek ve bu enerjiyi kullanmaya başlayabileceksiniz. Tommatech inverterleri ayrıca bileşenlere ve üniteye herhangi bir zarar gelmesini önlemek için hem DC girişi hem de AC çıkışı için aşırı yük koruması sağlar.

sinüs-dalga

Saf sinüs dalgalı inverter nedir ?

Saf sinüs dalgası inverterleri, sinüs dalgaları şeklinde çıkış voltajıdır. Yardımcı programlar ayrıca sinüs dalgası çıkışı sağlar. Bu nedenle, şebekeye bağlanacaksanız her zaman saf sinüs dalgalı inverterlere ihtiyaç vardır.

Tipik olarak, hassas ekipman, daha yeni TV'ler, CFL ampuller ve AC motorlu cihazlar (mikrodalgalar ve buzdolapları) için saf sinüs dalgalı inverterlere ihtiyacınız olacaktır. Saf sinüs dalgalı inverterler, cihazları ve elektroniği parazitsiz çalıştırmak için daha temiz, daha yumuşak, daha sessiz ve daha güvenilir elektrik üretme yeteneğine sahiptir. Tommatech, güneş enerjisi tesisatınıza ve enerji ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde çeşitli kapasitelerde saf sinüs dalgalı inverterler satmaktadır.

kare-dalga

 

Modifiye sinüs dalgası inverter nedir ?

Saf sinüs dalgalı inverterlerde, inverter tarafından üretilen AC gücü, gerçek bir sinüs dalgasıyla çok yakından eşleşir. Modifiye sinüs dalgalı inverterlerde, polarite aniden pozitiften negatife geçer. Dalgaya bakıldığında, merdiven basamağı gibi kare dalga şekli vardır. Bu kare dalga, daha hassas, hassas ekipmanı olumsuz etkileyebilir. CPAP makinesi gibi güç vermeniz gereken tıbbi ekipmanınız varsa, modifiye sinüs dalgalı inverter kullanamazsınız. Ek olarak, çoğu durumda, modifiye bir sinüs dalgası inverterüne bağlı cihazlarla bir uğultu duyarsınız.

 

Modifiye sinüs dalgası inverter ile ne çalıştırabilirim ?

Modifiye sinüs dalgalı inverterler, hassas elektroniklerin olmadığı basit sistemlerde kullanılabilir. Kullandığınız elektrikli cihazınızda AC motor yoksa ve hassas bir tıbbi ekipman parçası değilse, iyi olabilirsiniz. Eski tüp televizyonlar, su pompaları ve telefon şarj cihazları genellikle modifiye sinüs dalgası inverteri ile sorunsuz çalışır. AC motor kullanan buzdolapları, mikrodalga fırınlar ve kompresörler gibi cihazlar, modifiye sinüs dalgalı inverterde o kadar verimli çalışmayacaktır. Bazı floresan lambalar da o kadar parlak çalışmayabilir ve bazıları vızıldayabilir veya uğultu sesi çıkarabilir.

elektrik-siniflari-ve-harcanilan-degerler

Elektrikli cihazlarımı çalıştırmak için saf sinüs dalgalı bir invertere neden ihtiyacım var ?

AC motorlu aletler: Mikrodalgalar ve buzdolapları Nemlendiricili CPAP makineleri gibi tıbbi ekipman Hassas elektronik Lazer yazıcılar Yeni nesil TV'ler Elektronik zamanlayıcılı veya dijital saatli cihazlar Bazıları, saf sinüs dalgalı bir inverter kullanmamanın dizüstü bilgisayarınızın pilinin ömrünü kısaltacağını iddia etse de, dizüstü bilgisayarınız modifiye bir sinüs dalgası inverteri ile tamam olabilir.

Modifiye sinüs dalgalı inverter kullanmanın artıları ve eksileri nelerdir ?

Artıları:

Modifiye bir sinüs dalgalı inverter kullanmanın ana yararı, daha hesaplı olmasıdır. Modifiye sinüs dalgalı inverterlerin maliyeti tipik olarak 50 ila 600 dolar arasındadır. Saf sinüs dalgalı inverterlerin maliyeti 150 ile 900 dolar arasındadır. Eksileri: Daha düşük verimlilik: Buzdolaplarında, pompa ve fanlarda bulunan motorlar, daha düşük verimlilik nedeniyle inverterlerden daha fazla güç kullanır. Çoğu motor yaklaşık %20 daha fazla güç kullanır. Bunun nedeni, motorların daha sıcak çalışmasıdır,bu nedenle kısa sürede bozulma ihtimalinin olduğu anlamına gelir.

Eksileri:

Yukarıda belirtildiği gibi, modifiye sinüs dalgalı inverterler, AC motor, tıbbi ekipman ve diğer hassas elektronik cihazlara sahip cihazlarla iyi çalışmaz. Ampullerle birlikte kullanıldıklarında, o kadar parlak parlamayabilirler ve bir uğultu üretebilirler. Dizüstü bilgisayarlar, modifiye sinüs dalgası inverterleriyle birlikte kullanıldığında daha kısa bir kullanım ömrü görebilir.

Solar sistemler için hangi güçteki hangi sinüs invertere ihtiyacım var ?

Güneş inverterleri çeşitli boyutlarda gelir. İnverterler, tıpkı güneş panelleri gibi watt cinsinden derecelendirilir. Solar inverterünüz panellerden gelen DC elektriği dönüştürdüğü için solar inverterünüzün solar dizinizin ürettiği tüm gücü işleme kapasitesine sahip olması gerekir. Genel olarak, inverterinizin güç değerleri ve yapısı, güneş paneli sisteminizin DC değerine yakın olmalıdır. Tommatech, 700 watt (0.7kW)  ile 11000 watt (11 kW) arasında değişen saf sinüs dalgalı inverterlere sahiptir. 

Şebekeden bağımsız bir sistemle modifiye sinüs inverter mi ? Tam sinüs inverter mi ? Kullanmalıyım.

Şebeke bağlantılı sisteme (on-grid sistem) bağlanacaksanız, saf sinüs dalgalı bir invertere ihtiyacınız olacak. Bunun nedeni, yardımcı programların saf sinüs dalgaları şeklinde enerji sağlamasıdır. Bununla birlikte, şebekeden bağımsız sistem (off-grid sistem) kullanıyorsanız, basit cihazlarınıza güç sağlamak için kesinlikle modifiye bir sinüs dalgası inverteri kullanabilirsiniz. 

Karar ne olmalı ? Hangi inverteri satın almalıyım ?

Saf sinüs dalgalı inverterler, birçok tüketici için daha süslü ve daha pahalı bir seçenekti, ancak saf sinüs dalgalı inverterlerin maliyeti düşmeye devam ettikçe, saf sinüs dalgalı inverterler daha uygun fiyatlı hale geliyor. Güç sağlamak için sınırlı, basit cihazlarınız varsa ve verimlilikle ilgilenmiyorsanız, modifiye sinüs dalgalı inverterler hala uygun bir seçenektir. Ancak, cihazlarınızın ve cihazlarınızın güvenli ve en yüksek verimde çalışacağını bilmenin huzurunu istiyorsanız, saf sinüs dalgalı bir inverter satın almanızı öneririz .

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP